Du föll och jag för dig

29695342_O_3

I Lina Stoltz nya bok Du föll och jag för dig, möts två ganska olika personer, på ett ganska vanligt sätt. Det är en klassisk tonårsförälskelse mellan Frida och Jacob. Hon som är ordentligt. Han som egentligen kanske är det, men som likt ganska många andra unga, anser att droger inte är något farligt. De där ”lätta” drogerna ni vet.

De får stor plats olikheterna, men det står tydligt att kärleken är stark och att den ibland verkar överleva allt. Jag gillar hur kärleken beskrivs, men ännu mer gillar jag faktiskt vänskapsbiten. Det är trevligt och ganska ovanligt att vänskapen mellan tjejer finns kvar så tydligt, när båda har pojkvänner. Även familjeskildringarna är rätt bra och historien om Frida och Jakob bildar en helhet. Möjligen är det lite väl många trådar, men sådant är å andra sidan livet.

Du föll och jag för dig är en ganska avskalad berättelse om hur det är att vara ung och kär och hur det ibland är superlätt, men att det finns hinder på vägen. På gränsen till moraliserande, men på rätt sida gränsen. Budskapet är att välja sin partner med omsorg och det är ett viktigt budskap trots allt.

 

 

1 reaktion på ”Du föll och jag för dig”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: