Ein Liebster Award

Jag har fått en Liebster Award av Carolina. Kärlek tillbaka till dig my dear, eller mein Liebling om vi nu ska envisas med att använda typ tyska.

Reglerna lyder som följer:

– länka tillbaka till personen som nominerade dig (check)
– svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig (snart check)
– nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare och ge dem 11 frågor (jag gör frågor till den som vill, pga typ alla är redan nominerade)

1. Vad läser du nu?

Jag läser allt och inget, men främst Billy Lynn’s Long Halftime Walk av Ben Fountain.
2. Vad läser du härnäst?

Jag är bra sugen på att läsa Silvia Avallones Marina Bellezza eller Göra sig kvitt Eddy Bellegueule av Édouard Louis.
3. Varför sitter du här och bloggar när du kunde suttit och läst en bok? (svaret ”duh! för att du har taggat mig förstås” räknas inte)

Tja, jag har en paus mellan lektioner och inser att jag måste skriva nu, då min hemdator är utan laddning och maken tagit med sig laddningssladden på kurs som pågår till torsdag. I kväll ska jag alltså läsa istället för att slösurfa.
4. Jag är tv-analfabet. Vilken tv-serie tror du ändå kunde lyckas med konststycket att få mig att se minst en hel säsong?

Hm, svår fråga. Jag vet ju att du gillar sådandäringa fantasy och det gör inte jag. Jag är mer för hederliga dramaserier om mer eller mindre trasiga familjer. Parenthood är en trevlig sådan serie som jag rekommenderar. Väldigt amerikansk, men trevlig. Annars följer jag få serier i många säsonger.

5. Är du ljudbokslyssnare? Har du någon favorituppläsare?

Nope.
6. Vilka Cheez-Doodles är godast?

De från OLW självklart. Vad är det för fråga? Faktiskt har jag börjat köpa de små krispiga istället för de vanliga, men det är ju två helt olika saker.
7. Har du gett någon en bok i present, men själv läst den före personen du gav den åt? (och vilken bok var det?)

Nej, men ger jag bort typ kokböcker eller andra fackböcker så brukar jag bläddra lite. Sen kan jag ge bort lästa böcker, men då talar jag om det och slår inte in dem som vore de nya.
8. Om du sitter och läser och känner att nej, nej, nu håller jag på att somna, och jag vill inte slösa bort min dyrbara lästid med att sova i läsfåtöljen – vad gör du då?? (dvs handfasta tips mottages tacksamt)(”gå och lägg dig” är inte ett OK svar)(ehhh… obs! att jag frågar åt en vän)

Oftast somnar jag. Om jag verkligen måste hålla mig vaken förflyttar jag mig till en obekväm stol, kanske vid köksbordet.
9. Varför är inte den här boken skriven än? Du längtar ju efter den?

Jag kan inte på rak arm komma på en bok jag saknar om jag ska vara ärlig, men kanske en vettig bok om skolan som inte utmålar lärare som idioter.
10. Var i hemmet ligger din (eller dina…) att-läsa-högar? (Guldstjärna för foto.)

Ingen foto pga är inte hemma, men de ligger vid sängen och bredvid läsfåtöljerna i vardagsrummet. Sedan ligger en del högar i bokhyllan också och ger ett lätt kaotiskt intryck.
11. Finns det någon bok som du läste om, direkt efter att du hade läst ut den första gången? (menar verkligen gick från sista sidan till första utan att ens fundera över det kloka i detta)

Film har jag sett om direkt (De misstänkta pga blev galet lurad, men någon bok kommer jag inte på faktiskt. Diktböcker kan jag läsa fram och tillbaka några gånger, men har ingen konkret titeel. Däremot läser jag om Stad-serien med jämna mellanrum, men det går minst några timmar mellan gångerna.

4 reaktioner på ”Ein Liebster Award”

  1. Hurra för din kommande läskväll!!

    Och frågan om Cheez Doodles var en djupt seriös fråga. Du vet, det finns stora och små, krispiga, starka, hjärtan, stjärnor, bollar och så någon eländig light-version som inte räknas. Det är en så förfärligt viktig fråga att vi varje helg måste testa 3-4 påsar med olika sorter och riktigt utvärdera det hela vetenskapligt.

  2. Klart OLW gör de bästa bågarna! Inte gå under av Malin Hedin handlar visst om skolan och jobbet som lärare. Har inte själv läst den än, men den kanske är nåt för dig? (om du inte redan läst den såklart) 😉

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: