Han är Bosch

I februari har första säsongen av Bosch premiär. Den baseras på böckerna om polisen med samma namn av Michael Connelly, en av mina stora deckarfavoriter. När jag klickade mig vidare från DN och läste om den Amazon-producerade serien, blev jag riktigt glad när jag såg vem som ska spela huvudrollen. Nu har jag inte någon direkt relation till Titus Welliver, men han är lite bekant efter The Good Wife. Vad som är viktigare är att han i alla fall ser ut som en klockren Bosch. Hård, men inte elak. Tydligen ska första säsongen avhandla bok 3 och 8, som är Dockmakaren och Dödens stad. Undrar hur de gör då med Boschs egen historia?

I Sverige går serien att se via HBO Nordic, men jag hoppas att någon annan kanal köper in den. Visserligen är det alltid lite dubbelt att se serier av deckare jag läst, då i princip all spänning försvinner, men den här vill jag se ändå.

6 reaktioner på ”Han är Bosch”

  1. Åh det där är ett aber med filmatiserade deckare!
    Som i de nya Annika Bengtzon-filmerna där de bara låter hennes privatliv vara en tråkig kuliss i stället för att de spännande saker som händer i böckerna också händer i filmerna.
    Eller i Viveca Stens Sandhamnsdeckare där Nora i böckerna har två söner, men i tv-serien har en son och en dotter i stället!

  2. Skulle också gärna vilja se Bosch. Kan tänka mig att böckerna skulle passabra även i serieformatet och dessutom har jag inte läst de tidiga böckerna om herr B. 🙂

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: