En gammal favoritserie

ER_(TV)

Jag tänkte låta tv-serierna få lite mer plats här i bloggen under sommaren, då de tar en ganska stor plats i mitt liv under de perioder jag är extra stressad, som nu.

1. Nämn en tv-serie där du sett alla avsnitt minst två gånger?

Det finns många serier där jag sett de flesta avsnitt minst två gånger, men alla, då finns det nog bara en, nämligen Cityakuten, eller ER som den heter i original. Jag minns första avsnittet så tydligt att jag kan blunda och spela scener i huvudet. Där finns ett antal scener från serien, som höll riktigt hög klass i princip alla 15 säsongerna.

Första säsongerna var absolut fantastiska med favoriterna som John Carter, spelad av Noah Wyle, (han var med i 254 avsnitt, helt galet) Mark Green, spelad av Anthony Edwards, Carol Hathaway, spelad av Julianne Margulies och inte minst Doug Ross, som spelades av George Clooney.

När de första skådespelarna började bytas ut kom nya till och även där fanns riktigt bra karaktärer som Sam Taggart, spelad av Linda Cardellini och Neela Rasgotra, spelad av Parminder Nagra. Någonstans i mitten dippade det lite, men sedan tog serien fart igen. Fortfarande kan jag fastna i repriser och jag är helt säker på att jag sett alla avsnitt minst två gånger, de flesta tre eller fyra gånger. Jag gillar att det är en sjukhusserie där även sjuksköterskorna får ta plats och inte bara finns med i bakgrunden av alla läkare.

 

5 reaktioner på ”En gammal favoritserie”

  1. Håller med. Många var kvällarna i studentkorridoren då vi samlades runt tjock-tv:n för att följa människorna på County General. Och vad fina medicinska termer en snappade upp! Dessutom hade serien ett av de bästa avslutningsavsnitten, helt i linje med seriens ton och utan att vara för smörigt. 🙂

  2. Åååhhh! Den här serien är ju historiens bästa! Jag har också sett varje avsnitt, alla säsonger minst en gång. Det finns ingen anna sjukhusserie som håller måttet.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: