Årets debutant enligt Borås Tidning

Jag vet inte vad jag läst i år, men inte är det prisvärda debutanter i alla fall. Av de fem nominerade till Borås Tidnings Debutantpris har jag läst exakt noll, men är rätt sugen på att läsa Lina Hagelbäcks Violencia och Athena Farrokhzads augustprisnominerade Vitsvit. Det är kul att flera små förlag finns representerade bland de nominerade debutanterna och det betyder också att flera av titlarna är nya för mig, som Gallus av Pål Börjesson, som utspelar sig i Göteborg, främst på Frölunda Torg. Utdraget som Börjesson läste under Debutantgalan gav verkligen mersmak.

De övriga två nominerade är Anna Fock, som redan fått Katapultpriset för sin debutroman Absolut noll och Pernilla Berglund som debuterade med diktsamlingen Tilltar.

Det är Anna Fock som slutligen får Borås Tidnings Debutantpris 2014 för romanen Absolut noll. Hon säger i sitt tacktal att hon kommer att dela prispengarna med de andra nominerade. Absolut noll tar upp ett aktuellt ämne och det får bli en resa till Ryssland för mig.

2 reaktioner på ”Årets debutant enligt Borås Tidning”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: