Sommarböcker för grabbarna O

Storebror har börjat läsa riktigt bra och kan säkert ge sig på lite enklare böcker snart. Det är dock ingenting som skulle få mig att ge upp den mysiga högläsningsstunden på kvällen. I katalogen med sommarens böcker finns en hel del böcker som jag tror skulle passa mina grabbar.

Moni Nilsson ger ut en ny serie böcker på Lilla Piratförlaget. Den heter Äventyr i Paradiset och handlar om Slatten och Kakan. De två första böckerna Bästa vänner och Änglar, kakor och tappade tänder kommer i juni.

Mina ungar älskar allt som har med djur att göra och appen från BWahlströms med insekter skulle säkert göra succé. Anja Baklien har också skrivit boken Min första strandkantsbok där det utlovas grodyngel.

Två udda djur handlar En annan resa om. Nu har vi visserligen inte läst Konstiga djur, men det kanske funkar ändå. Recensionsdag 18 juni.

Böckerna om Axel och Omar är skrivna med versaler och säkert perfekta för Storebror. Vi har läst Simskolan förut och ny i sommar är Dinoleken, som låter riktigt bra. Tänk att  de två killarna hittar dinosaurier, eller är det bara fantasi?

Familjen Monstersson är favoriter här hemma och i maj kommer bok 3 där Boris ska sova över hos Ebba i Ett monster sover över. Mats Wänblad har också skrivit de första två delarna i en piratserie om Morgan som heter Havets fasa och Sjöodjuret. Pepp på den trion!

 

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: