Bröllop till salu

I Bröllop till salu låter Ada Weser oss återvända till Stjärnhov. I centrum denna gång finns Jeanette som driver en butik som säljer begagnade brudklänningar. Hon är också vän med Mickis, som var ihop med Love. Därmed finns även Anni från förra boken Drömmar till salu med på ett hörn och så även hennes faster Gilda.

Jeanette är singel och egentligen rätt trött på att dejta. Hon bor kvar i sin mormors hus, hälsar på henne varje vecka på äldreboendet Solglimten och har sin butik. På en middag hos vänner träffar hon David, men även om tycke uppstår är han nyseparerad och att bli ihop med honom känns inte aktuellt. Mormor Karin är huvudpersonen i bokens andra berättelse som tar sin början sensommaren 1957. Det är då Karin ser Gilda för första gången och känner något som inte riktigt är tillåtet. Istället träffar hon Sten, men glömmer aldrig Gilda.

Självklart bjuds vi på mycket kärlek, en rejäl dos trassel och även fin vänskap som förändrar liv. Jag tycker om att läsa om såväl Jeanette som Karin och är glad över att på avstånd få veta hur det gått för Love och Anni. Ada Wester har skapat ännu en trevlig bok som passar perfekt att läsa i solstolen. Karaktärerna är lätta att engagera sig i och jag gillar småstadsskildringen. Bröllop till salu är pärla i den feelgoodflod som sveper över oss.


Om boken

Bröllop till salu av Ada Wester, Piratförlaget, (2023), 250 sidor

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: