The Morning Show säsong 1

Jag har några gratismånader på Apple+ och den enda serien jag lyckats se är The Morning Show med giganterna Jennifer Aniston och Reese Witherspoon. En serie som börjar i en genre, slutar i en annan och blir bättre för varje avsnitt. Serien är skapad av Jay Carson, som också gjort House of Cards och Kerry Ehrin som varit inblandad i Saturday night lights och Parenthood, bland mycket annat. Drama med djup och viss spänning, skulle kunna vara ett sätt att beskriva säsong 1 av serien som släpptes 2019.

Jennifer Aniston spelar Alex Levy, som tillsammans med Mitch Kessler (spelad av en oväntat bra Steve Carell) varit radarparet under flera år på The Morning Show. När det i efterdyningarna av #metoo avslöjas att Mitch utnyttjat en anställt sexuellt, blir han avsatt och Alex är rädd att även hon kommer att ryka. För att rädda sitt jobb avslöjar hon offentligt att landsortsjournalisten Bradley Jackson (Reese Witherspoon) ska bli hennes nya parhäst och de ansvariga kan inte göra annat än att lyda henne.

Nu är det inte så att Alex älskar Bradley eller ens vill jobba med henne, men hon vill ha kvar sitt jobb. I team Bradley finns också Cory, ny chef för nyhetsredaktionen på kanalen UBA, som gärna ser att andra chefer försvinner. Vi bjuds på maktkamp, vänskap, kärlek och en hel massa annat i tio intensiva avsnitt där mina sympatier byter plats flera gånger. Vem är den största skitstöveln, är det Mitch, Alex, Corey eller kanske högsta hönset Fred? Vilka är offer? Vilka är värda våra sympatier? Vad hände egentligen i sista avsnittet? Jag kastas mellan karaktärerna och är djupt engagerad i dem. Lite extra roligt är det också att se Jack Davenport som Alex man Jason, som har det rätt tufft många gånger.

Snygg, välspelad och oväntad är ord som beskriver The Morning Show. Jag rekommenderar den varmt.


Om serien

The Morning Show, säsong 1, 10 avsnitt, (2019)

Skapad av Jay Carson och Kerry Ehrin

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: