Heartstopper Volume 4

Berättelsen om Nick och Charlie går vidare och i Heartstopper Volume 4 är det Nick som berättar, även om Charlie och hans mående står i centrum. Nick och Charlie är tillsammans. Nick har kommit ut och hans familjemedlemmar reagerar lite olika på det, liksom han rugbypolare. Det har blivit tydligt vilka som är hans riktiga vänner och vilka som inte är det. Det har blivit sommar och Nick åker på semester med sin familj, medan Charlie stannar hemma. Han äter allt mindre, gömmer sig i stora tröjor och mår inte alls bra. Det slutar med att han blir inlagd för behandling för anorexi och depression.

Alice Oseman lyckas på ett enkelt, ärligt och stillsamt sätt skildra hur det är när en person du håller kär mår dåligt. Det är en konst att ta upp allvarliga ämnen utan att prata sönder dem eller för den delen förminska dem. Jag gillar också att Nick får komma till tals den här gången. Helt klart är den värld Oseman skapat en trevlig sådan att befinna sig i. Visst finns problem, men också en värme.

Nu vill jag läsa Solitaire som handlar om Charlies syster Tori. Den skrevs innan Heartstopper, men utspelar sig under samma tid som den fjärde boken. Solitaire är en YA-roman, ingen grafisk roman och många av mina gymnasieelever har läst och uppskattat den.


Om boken

Heartstopper Volume 4 av Alice Oseman, Hachette Children’s Group, (2021)

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: