Post-läsfrossa och svårigheten att fastna

Efter att ha läst massor i några veckor kom jag igår hem från semestern och kände mig nästan lite mätt på böcker. Jag känner rastlösheten och oförmågan att fastna i böcker, som jag brukar få när jag inte riktigt hittar flytet. Den här gången handlar det nog snarare om att jag behöver göra något annat ett tag, men som vanligt är det viktigt att hitta rätt bok. Jag har påbörjat flera, men tappar fokus och klickar fram en ny bok. Fördelen och förbannelsen med e-bokstjänster som Storytel och BookBeat är just att det alltid finns något annat att läsa. Jag lyckas dock inte hitta något som verkligen lockar mig så där mycket att jag måste läsa nu.

Idag har jag bläddrat i höstkatalogen från SvB och inte heller där hittade jag något som fick mig att tjuta av läslängtan. Kanske lider jag av någon form av post-läsfrosse-depression. Kan man sjukskriva sig för det tror ni?

Annars kanske just den här sortens depression botas bäst med riktigt bra läsning. Vad är det bästa ni läst i sommar? Något jag absolut MÅSTE läsa?

 

9 reaktioner på ”Post-läsfrossa och svårigheten att fastna”

 1. Jag har beställt gästkatten som skulle vara lite mer lättsmält. Sen blev jag så himla sugen på att läsa något annat än roman och beställde 4-timmars arbetsvecka efter tips hos Trendenser. Nu fastnade jag ju dock i ett litet liv ändå ?

  1. Vill ha lättsmält, välskrivet och bra. En ganska svår kombination. Botaniserar bland olästa seriealbum. Gästkatten kanske kunde vara något, eller att variera med sakprosa.

 2. vill du ha en thriller så är Alex av Pierre Lemaitre både lättsmält, välskriven, bra och mycket spännande

  Hilma av Anna Laestadius Larsson är en välskriven bok om målarinnan Hilma af Klint, som var en mycket speciell människa

 3. Den som går på tigerstigar av Helena Thorfinn tror jag skulle passa. Lättläst med mycket substans och mycket välskrivet!

 4. Tack för en väldigt bra blogg! Jag undrar om du har ngt tips för den som vill bli bättre på att läsa på engelska?
  Jag har läst bra YA-böcker på engelska, men undrar om du har nya tips hur jag kan bli bättre på att läsa på engelska? Brukar du slå upp ord du inte förstår? Har du ngt tips på bra böcker att börja med?

  En bra bok jag läst i sommar är ”En nästan sann historia” av Mattias Edvardsson.

  1. Tack! Jag läser ofta engelska böcker på min Kindle och då är det jättelätt att slå upp ord genom att trycka på dem. Förklaringen är på engelska och just att använda engelsk-engelsk ordbok är ett bra sätt att lära sig nya ord. Annars skulle jag testa att läsa böcker av författare du gillar på engelska, då det säkert gör läsningen roligare!

   Gillade förresten också En nästan sann historia väldigt mycket!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: