Nominerade debutanter

debutant

Fem författare är nominerade till Borås Tidnings Debutantpris, flera som publicerats på mindre förlag. I år har jag inte läst någon av de nominerade och kan således inte ha någon favorit, men beskriva deras böcker kan jag självklart.

Theodor Hildeman Togner debuterade med diktsamlingen Ut på förlaget Lesbisk pocket. En bok jag blir väldigt sugen på att läsa.

Gabriel Itkes-Sznap är även han poet och debuten Tolvfingertal gavs ut av Albert Bonniers Förlag. Ännu ett exempel på att jag läst för lite lyrik det senaste och hur mycket jag lockas av att läsa.

Stina Stoors debut är kanske den som det talats om mest. Hennes Bli som folk var nominerad till Augustpriset och har fått lysande kritik. Något för novellskeptikern att ta tag i. Boken är utgiven av Norstedts förlag.

Anna Westphalen har också skrivit en novellsamling. Hennes Perfekt packad skit är utgiven på Bokförlaget Mormor. Kul att en marginaliserad genre lyfts fram.
Linna Johanssons debut Lollo är den enda nominerade romanen. En bok utgiven av Modernista, jag verkligen vill läsa och som legat i min TBR-hög sedan den var ny. Dags att ta tag i den!

Den 24 februari får vi veta vem som vinner äran och 100 000 kronor. Priset delas självklart ut i Borås.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: