Lite mer än en kram fick tanten att rodna

29692570_O_1

Manne är tretton år och tjejer och sex upptar en stor del av hans tankar. Nu är jag inte tonårspojke, men något annat än onani och sex borde väl ändå röra sig i skallen? Hur som helst så är det inte så för Manne. Hans storasyster är femton och Manne blir kär i hennes jämnåriga kompis Amanda. Hans känslor är besvarade. Det är inte okomplicerat att vara kär och ha sex när man är tretton. Faktiskt är det inte ens lagligt. Visst tar Melin upp problematiken och det är bra, men jag är ändå tveksam till mycket.

Jag är medveten om att Lite mer än en kram av Mårten Melin inte vänder sig till mig, men jag måste erkänna att jag blev lite överraskad över hur explicita sexuella scener den här boken för läsare mellan 9 och 12 innehåller. Jag skulle inte vilja att min nioåring läste den. Inte heller köpte jag boken i julklapp till någon av mina barns kusiner som snart fyller 13. Kalla mig pryd, men med huvudpersoner som är äldre har jag svårt att se att det här är en bok för de som är inom åldersspannet 9-12. Möjligen 12, men inte 9. Jag tror däremot att killar i sjuan borde läsa den, då funderar de mycket på sex och Melin har trots allt en sund och jämställd syn på kärlek. Budskapet, att kärlek är värt att vänta på, är fint och gör att jag ursäktar en del annat.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: