En favoritbok från barndomen

Jag måste ju skriva något om Lennart Hellsing, som dog i veckan, 96 år gammal.Jag kommer att sakna mannen i den färgglada kostymen som alltid vandrade runt på Bokmässan.

På mitt lokala bibliotek hade de skyltat med hans böcker, bland annat en stor personlig favorit nämligen Krakel Spekakel köper en klubba. En egentligen ganska tragisk historia om en kioskinnehavare som säljer allt han äger, men ändå fin på något sätt. Jag läste den om och om och om igen. Mina barn var dock inte lika imponerade. De gillade främst Hellsings briljanta översättning av Julia Donaldsons Gruffalon. Förutom alla roliga sånger om herr Gurka, Petronella, Krakel Spektakel och kusin Vitamin så klart.

Vilken är din favorit bland Hellsings böcker?IMG_1689

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: