Mitt liv som gift

565

Mitt liv som gift av Anna Mannheimar är en perfekt bok att lyssna på. Det är författaren själv som läser och hon gör det riktigt bra. Kåserier om äktenskap varvas med dagboksanteckning om hur föreställningen Gift. Jag såg aldrig den, men väl uppföljaren KIDS, men den var tyvärr en besvikelse. Mitt liv som gift bjuder dock på väldigt många fniss, mer eller mindre generade och ett och annat gapflabb. Jag gillar ironin och den spelade naiviteten som Mannheimer är så skicklig på att få fram. Beskrivningen av hur konflikträdda grälar och alla hennes nojor är utlämnande och roliga. Vi borde vara lite mer som Anna Mannheimer tänker jag och våga lyfta fram både våra styrkor och svagheter. Lite sorgligt är det dock att inse att även en på ytan kaxig person, tackar nej till saker av rädsla. Någonstans läser jag mellan raderna (eller hör då) att livet hade stått ännu mer på paus om inte den rätt älskansvärde och tillika rätt hopplöse herr Apelgren kört på.

I sommar ska firma Mannerheim-Apelgren göra ett gemensamt sommarprogram. Det ser jag fram emot. Jag gillar dem båda, men trots att det just nu är Apelgren som är stjärnan (vilket hans fru konstaterar med viss bitterhet) tror jag faktiskt att jag håller hans fru högre. Hon får definitivt gärna skriva fler böcker.

Rulla till toppen
%d