Tematrio – Teman för Bokmässan

I år handlar Bokmässan, som ni säkert vet, om litteratur från Tyskland, Österrike och Schweiz. Då jag är en av Bokmässans ambassadörer borde jag läsa mer tyskspråkigt och målet är också att göra så de närmaste månaderna. Gå med i Bokmässans Community och diskutera litteratur i allmänhet och framöver säkerligen tyskspråkig sådan i synnerhet.

Lite sent kommer mina förslag till teman för framtida bokmässor.

1. Frihet och demokrati är aktuellt med tanke på de senaste veckornas händelser i världen. Det skulle kunna handla om demokratiseringsprocessen nu och förr, om mänskliga rättigheter och om frihet att vara den man vill vara oavsett sexualitet, kön, religion eller ursprung.

2. Frankrike är ett av mina favoritländer då det kommer till litteratur och jag skulle gärna få veta ännu mer. Kanske kunde man göra en franskspråkig variant och inkludera andra länder där franska är huvudspråket.

3. Lyrik i alla dess former är ett tema jag gärna skulle se. Allt från antikens poesi, till dagens poetry-slams. Det hade kunnat bli hur kul som helst och förhoppningsvis avdramatisera genren.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: