Grattis till Matilda Ruta

Illustratören och författaren Matilda Ruta har tilldelats årets Lennart Hellsing-stipendium på 100.000 kronor och det är verkligen ett utmärkt val! Ruta nominerades till Augustpriset för boken Åka buss som hon illustrerade och Henrik Wallnäs skrev texten till. Jag har läst för lite av hennes produktion, men tyckt om det jag läst. Böckerna om Ninna som hon både skrivit och illustrerat är ljuvliga och Julmysteriet, skriven av Lisa Bjärbo, lyfte verkligen av hennes illustrationer. Jag vill också läsa hennes Jordbok: Tiden som kom ut förra året och bilderboksserien om Strandskogen, som inleds med Syskonvecka, verkar ljuvlig. Jag ska försöka prioritera hennes böcker trots att jag inte har några barn att läsa dem med.

Stort grattis till det fina priset, Matilda Ruta! Det är du värd.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: