The Mortal Instruments del 1

Hej idag ska jag berätta om en bok som jag har läst den senaste tiden. Den heter The Mortal instruments vilket ni antagligen har sett i titeln. Idag skriver jag bara om första boken Stad av skuggor men jag kommer antagligen att skriva mer. Den handlar om en flicka som heter Clarissa men kallas Clary. Hon är en normal tjej i 16 års åldern. Hennes bästa kompis heter Simon och är en stor del av denna bok.

Clary står i kö för att komma in på klubben Pandemonium club. När Clary ser en blåhårig kille som försöker komma in på klubben. Han kommer in ser sig omkring och får syn på en jättesnygg tjej som blinkar mot honom. Vid det här laget är Simon och Clary redan inne på klubben, han följer med tjejen in i ett rum som det står endast personal på. Direkt när killen har gått in i dörren kommer två tonåringar med kniv och följer efter den blåhårige killen och den snygga tjejen. Clary ser detta och säger åt Simon att hämta vakterna. Men vakterna kommer inte tillräckligt snabbt så Clary följer efter tonåringarna med kniv själv.

När hon kommer in i rummet ser hon att dom har bundit den blåhåriga killens händer med en stålvajer och försöker få ut information ur honom. Ingen lägger märke till Clary förrän hon inte står ut mer och skriker stopp! Alla i rummet vänder sin uppmärksamhet mot henne. En av killarna med knivarna blir så överrumplad att han tappar sin kniv. Ni får inte göra så här ni får inte döda honom! skriker Clary. Varför inte? Frågar en av killarna. För man går inte bara runt och dödar folk. Man dödar inte folk men det här är ingen människa. Är Clary verkligen bara en normal flicka? Och vilka är killarna med kniv och den snygga tjejen?

Mer om det här får ni läsa om i boken The Mortal instruments Stad av skuggor. Dessa böcker finns både på engelska och svenska. Som jag sa är den här serien den bästa serien jag någonsin har läst och jag har läst många böcker. The Mortal Instruments passar för alla som gillar fantasy böcker eller iallafall alla fantasy böcker jag någonsin har läst.

2 reaktioner på ”The Mortal Instruments del 1”

  1. Hej Lilla O!
    Jag håller precis på med fjärde boken i The Mortal Instruments så det var roligt att läsa ditt inlägg om första boken i serien. Det är riktiga sträckläsningsböcker!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: