Just nu i maj 2023

Maj har precis börjat, men varje dag är så intensiv resten av månaden, att en del av mig längtar tills dess slut. Samtidigt är det den vackraste tiden på året och jag hoppas hinna njuta lite, lite. Eftersom det är första lördagen i månaden är det dags att sammanfatta mitt kulturella nuläge i en just-nu-enkät. Kika gärna in hos mina forna kulturkollokollegor Anna, Helena och Ulrica också.

Just nu läser jag Lova mig tystnad av Mattias Edvardsson och det är verkligen en bok som sätter klorna i sina läsare direkt. Dessutom läser jag Jag överger mig aldrig av Johanna Nilsson och näst på tur är Veras krig av Katarina Kuick.

Just nu tittar jag på andra säsongen av Happy valley, men den är lite mer obehaglig än jag klarar av just nu. Andra säsongen av Vad som än händer är istället för smörig och därför blir det mest Alla mot alla och Masterchef Australia. Jag funderar också på att ge Exit en chans nu när tredje säsongen släppts, men tvekar lite.

Just nu lyssnar jag på Min väg från flykting till hela Sveriges polis av Nadim Ghazale och Sara Nygren. Den är riktigt bra även om mycket känns igen från hans sommarprogram från 2021.

Just nu njuter jag av att det, trots allt, är en tid då naturen är otroligt vacker. Lite mindre pollen vore dock fint, men jag överlever. Trots kylan har vi dock haft en hel del fina, soliga dagar.

Just nu längtar jag efter att vardagens ska snurra lite långsammare, men jag vet att det är en dryg månad kvar som handlar om överlevnad mer än något annat. Jag hoppas få tid till lite uteläsning trots alla borden. Det längtar jag efter. Varmare nätter vore också trevligt, så att det går att sätta ut ett gäng plantor i växthuset.

8 reaktioner på ”Just nu i maj 2023”

  1. Vi läser samma bok, den måste man ju bara prioritera! Vad som händer ska vi se såsmåningom, vi såg första säsongen. Jag vill också ut mer!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: