Just nu i april 2023

Idag är det första april och vi firar systersonens sjuårsdag. Eftersom det är första lördagen i månaden är det också dags för en just-nu-enkät som reder ut det kulturella läget. Kika gärna in hos Anna, Ulrica och Helena som också skriver om sitt nuläge.

Just nu läser jag en massa metodböcker, men tyvärr inte så mycket mer. Jag har för andra gången påbörjat Sly av Sara Strömberg. Senast gav jag upp, men med tanke på hur många priser den fått måste det vara något jag missat. På jobbet läser jag Vegetarianen av Han Kang som kan vara den knäppaste bok jag läst. Bra också, men väldigt annorlunda.Just nu tittar jag på lite av varje, men främst Detektiven från Beledweye som fått fantastisk kritik, men som än så länge känns som en ganska vanlig deckarserie. Jag ser också The Mole på Netflix och med ett par avsnitt kvar tror jag att jag vet vem Mullvaden är.Just nu lyssnar jag på En av dem av Qaisar Mahmood som verkar lovande. Musikmässigt har jag lyssnat sönder de få låtar av Boygenius som finns utgivna och så njuter jag av Memento Mori, Depeche Modes bästa skiva på länge. Mörkt och suggestivt, precis som jag vill ha det.Just nu njuter jag av ljuset. Helst hade jag velat ha vårvärme också, men hoppet lever ändå om att den snart dyker upp.Just nu längtar jag efter påskledighet och därefter en intensiv vecka till men sedan kanske en något lugnare vardag. Som alltid gör jag lite för mycket samtidigt, men maj ser på pappret en aning lugnare ut än april.

4 reaktioner på ”Just nu i april 2023”

  1. Jag gillade Sly väldigt mycket, men så är jag svag för böcker från Jämtland 🙂 Tror jag måste lyssna på Depeche Mode, jag hade helt missat den skivan, läste om den igår.

  2. Jag tittade också på några avsnitt av Detektiven men ledsnade lite på den pinsamma kvinnliga karaktären så jag slutade mitt i. Vegetarianen tyckte jag var sådär när jag läste den för länge sedan men Dramaten ska sätta upp den i höst så jag blev lite nyfiken på att läsa om den. Jag tyckte också mycket om Memento Mori men har inte lyssnat så mkt på den än. Ser fram emot konserten dock.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: