Veckans kulturfråga v.13 2023

Fler och fler författare verkar skriva bokserier och visst är det bekvämt som läsare att kunna plocka upp en bok och redan känna till såväl miljö som karaktärer. Extra kul är det just att karaktärerna får en chans att utvecklas under bokseriens gång.

Vilka bra bokserier följer du just nu?

Nu går det självklart inte att lista alla bokserier jag läser, då jag mer eller mindre aktivt har rätt många på gång. Några som jag följer aktivt är dock Ellens val, vars sjätte bok jag skrev om igår och Elly Griffiths serie om Ruth Galloway, vars femtonde och sista bok snart kommer som e-bok. Då vill jag absolut läsa den, men som alltid känns det lite kluvet när jag vet att det är sista boken. Är det bästa att spara den för att slippa att släppa karaktärerna, eller läsa den snabbt så att jag får veta hur det går?

En serie jag tycker mycket om, men tappat bort lite, är Peter James serie om Roy Grace vid polisen i Brighton & Hove. Första delen läste jag 2010 och därefter har det blivit fjorton till. Dags att återse honom kanske. Nästa bok i serien för min del är bok nummer 16 som heter Hitta dem döda.

4 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.13 2023”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: