Tack för matchen

Tack för matchen av Paola Pellettieri passade perfekt som ljudbok. Tunn, lättsam och rapp. Den fick mig dessutom ännu en gång att inse hur fruktansvärt jobbigt det verkar vara att dejta numera. Är väldigt glad att jag slipper det. Samtidigt är huvudpersonen Patricia ganska rolig att följa och trots att hon verkligen har en massa invändningar mot mannen hon ska träffa är det skönt att hon är så befriande ärlig. Större delen består av ett mail som hon skriver till mannen hon har en dejt med. Hon skriver om allt hon inte vill att han ska göra om allt som kan gå fel, men också om det hon önskar sig men har svårt att hitta.

För den som befinner sig i Patricias situation som medelålders och nyskild är det här kanske ingen bok att läsa då hopplösheten är så stor att den nästan går att ta på. Den som kommit förbi nämnda hopplöshet och antingen bestämt sig för att sluta dejta eller faktiskt har hittat någon, är det troligen befriande att läsa om Patricia och få skratta åt eländet.

Tack för matchen är på många sätt en bagatell, men en charmig och smart sådan. Dessutom är den en tillräckligt intressant debut för att jag ska vilja läsa mer av författaren.


Om boken

Tack för matchen av Paola Pellettieri, Romanus & Selling, (2022), 111 sidor

Fotograf: Julia Hetta

1 reaktion på ”Tack för matchen”

  1. ska kanske läsa denna. jag har just lärt mig en del om Tinder – dejting och hur ungdomar nuförtiden har det i Amanda Romares roman Halva Malmö består av killar som dumpat mig. jag lyssnade på den. inläsaren gjorde det väldigt bra. skakande läsning för en kvinna i sina bästa år som ändå inte är särskilt sipp.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: