En dag ska jag bygga ett slott av pengar

Jag har länge tänkt läsa Evin Ahmads debutbok En dag ska jag bygga ett slott av pengar och jag är glad att jag äntligen prioriterade den. Det är en tunn liten bok med stort innehåll, ett innehåll som lyfter det utanförskap som många lever i idag och att livet inte alltid blir enklare om man bryter upp från sin gamla värld. Huvudpersonen skriver till en gammal vän och resonerar kring deras liv tillsammans och isär. Hur de tidigare var ett och nu valt olika vägar. Hur mycket man nu kan välja sin väg egentligen. Det är en vanligt tema och egentligen skiljer sig Ahmads bok inte innehållsmässigt från flera andra böcker om klassresor. Det som gör det speciell är dock språket, ärligheten och den person som är textens mottagare. En mottagare som jag gärna hade fått veta mer om.

Det är svårt att beskriva En dag ska jag bygga ett slott av pengar då den inte har så mycket konkret innehåll. Det betyder inte att den är innehållslös, tvärtom, men den drivs inte framåt av handlingen utan av tankar och känslor. Klart är att det är en läsvärd bok och jag tror att även mina gymnasielever skulle tycka om den. Mycket handlar om att bli vuxen och att följa sitt hjärta, men också vara medveten om att det kan få konsekvenser.


Om boken

En dag ska jag bygga ett slott av pengar av Evin Ahmad, Natur & Kultur, (2017), 120 sidor

2 reaktioner på ”En dag ska jag bygga ett slott av pengar”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: