Veckans kulturfråga v.45 2022

Det är grått och regnar från sidan. Typiskt novemberväder i Göteborg alltså. Idag behöver jag muntras upp och därför handlar kulturfrågan om kultur och humor. Det kan vara roliga böcker, filmer, tv-serier, komiker eller annat som du tycker är riktigt roligt.

Vilken kultur får dig att skratta?

Det där med humor är svårt, men en rolig serie som vi tittar på i familjen O är The Office, där vi hunnit till säsong 7 och Michael (Steve Carell) har precis lämnat kontoret. Frågan är om serien funkar utan honom. Tillsammans med storebror O ser jag Superstore och där har vi bara hunnit till säsong 3. Många avsnitt kvar alltså. Apropå The Office så tycker jag att Ricky Gervais är riktigt rolig, men min favoritkomiker är ändå Eddie Izzard.

Roliga böcker då? Det är så himla svårt tycker jag. Jag gillar lågmäld humor som Roddy Doyle eller lite mer absurd som Erlend Loe, men böcker som marknadsförs som roliga gillar jag sällan. Serieböcker kan vara roliga och en favorit är Nanna Johansson. Länge sedan jag läste något av henne dock, men Hur man botar en feminist är riktigt rolig. Senaste riktigt roliga boken jag läste var Meter i sekunden av Stine Pilgaard.

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.45 2022”

  1. Pingback: Veckans kulturfråga v.45 2022 - Bokfeed

  2. Pingback: Veckans kulturfråga v.45 2022 - Bloggfeed

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: