Just nu i oktober 2022

Oktober och som vanligt vid den här tiden på året är jag trött efter Bokmässan, förbannad på regnet, nyfiken på vem som får Nobelpriset i litteratur och så inser jag det inte är hög tid att rensa ut växthuset inför vintern. Det är första lördagen i månaden och som vanligt är det dags för en just-nu-enkät.

Just nu läser jag Leïla Slimanis De andras land som Bokbubblarna ska diskutera på måndag. Dessutom håller jag på med Efter Tupac och D Foster av Jacqueline Woodson och så läser jag om Doktor Glas av Hjalmar Söderberg som mina tvåor ska börja läsa om två veckor.

Just nu tittar jag på The Crown för att hylla Elizabeth II, har just påbörjat säsong 3 och saknar Claire Foy lite. Jag ser också andra säsongen av Happy Valley och så väntar jag in fler avsnitt av Mullvaden och Tunna blå linjen innan jag börjar titta på dem.

Just nu lyssnar jag på Tack för matchen av Paola Pellettieri och den funkar fint som ljudbok. Därefter tror jag att bröderna Westös självbiografiska Åren står på tur då jag gillar att lyssna på sakprosa med personlig touch.

Just nu längtar jag efter lite lugn och ro, men höstterminen är aldrig förknippat med något lugn. Bara att bita ihop och köra på. På jullovet får jag (förhoppningsvis) andas ut.

Berätta gärna vad du befinner dig i för kulturellt sammanhang just nu och kika in hos Anna, Helena och Ulrica för att läsa fler nulägesrapporter.

10 reaktioner på ”Just nu i oktober 2022”

  1. Hösten är verkligen hysterisk, även på mitt jobb. Och viss efterbokmässetrötthet har infunnit sig… Har funderat på The Crown, men inte kommit till skott.

    1. Testade en gång för länge sedan, men tyckte den var otroligt seg. Den här gången gick det bättre och andra säsongen är bättre än första.

  2. The Crown är en verklig favorit för mig. Gillar som alltid brittiska dramaserier! Extra intressant nu i samband med drottningens död.

  3. Jag hade helt glömt av att vi är så nära Nobelprisets tillkännagivelse. Men jag brukar inte heller lägga så stor vikt vid priset även om jag såklart är nyfiken.

    1. Brukade lägga större vikt än jag gjort sedan skandalen. Det blev så tydligt att de gubbiga gubbarna styr, vilket egentligen inte var en nyhet.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: