Sommaren då katten flyttade

Vi har just varit bortresta en vecka och då vi var sena med att boka katthotell var släktingar och granne snälla nog att titta till katterna. Ingen av dem flyttade, även om en av dem bor rätt mycket hos i alla fall två av grannarna. I Sommaren då katten flyttade av Eli Åhman Owetz träffar vi kattens ägare Anders, han som blev lämnad av Malin i Brevvännerna. Han är en ganska så ensam man som inte har så mycket annat sällskap än katten och dottern som bor nästgårds. Inte tycker han att han är värd så mycket mer heller.

Katten tycker däremot att det borde gå att hitta en bättre ägare och hälsar på hos Nilla som flyttat (eller kanske flytt) från Stockholm och ett kraschat förhållande. Nu bor hon i ett litet hus som kräver all hennes omvårdnad och trivs hyfsat med livet även om hon känner sig ensam. Kristian, som hennes kärlek heter, har gått vidare och hon inser att även hon borde göra det. Det är dock lättare sagt än gjort. Hon lämnade inte bara kärleken, utan också sitt jobb och försörjer sig nu på att översätta kass cowboyromance (låt det inte vara en riktig genre) och åt hemstädning.

Det är Katten som för Anders och Nilla samman och det börjar minst sagt trevande. Berättelsen om dem är dock trevlig och hoppet om att de till slut ska hitta rätt driver handlingen framåt. Eli Åhman Owetz är riktigt bra på att låta udda och ensamma människor hitta varandra och den här gången är det faktiskt ännu trevligare än vanligt. Kanske tack vare Katten.


Om boken

Sommaren då katten flyttade av Eli Åhman Owetz, Printz Publishing, (2022), 365 sidor

1 reaktion på ”Sommaren då katten flyttade”

  1. Men visst finns det cowboyromance! Både bra och dålig. Sällan blir de dock översatta till svenska. Säg förresten det som det inte finns romanceböcker om, med början från blå utomjordingar på en isplanet..

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: