Veckans kulturfråga v.17 2022

Det finns böcker jag läser, tv-serier och filmer jag ser som verkligen inte håller hög kvalitet. Speciellt när det gäller tv-serier saknas ibland någon som helst kvalitet. Veckans kulturfråga handlar om kultur du tycker om, trots att du skäms lite för det.

Vilken kulturkonsumtion skäms du lite över?

Dags att ta fram skämskudden alltså och för mig handlar det om riktigt dålig reality-tv som jag inte riktigt kan låta bli att se. Senast handlar det om Love is Blind säsong 2 (och helt ärligt funderar jag på att se även serierna från Japan och Brasilien) och har just börjat se den på pappret ännu mer pinsamma The Ultimatum. Frågan är om jag egentligen fixar att se vidare, för det här är egentligen hemskt. Jag väljer bort serier som jag tycker går över gränsen och The Ultimatum balanserar verkligen på den. Att dejta andra framför sin partner även om båda är införstådda med det är rätt vidrigt.

Faktiskt är jag också lite sugen på att se American Song Contest, men det är också lite pinsamt att erkänna. Dessutom har jag redan börjat se Masked singer och den andra säsongen är minst lika underhållande som den första. I fredags gissade jag rätt på vem det var som gömde sig i riddardräkten och var alltså bättre än juryn.

I övrigt skäms jag faktiskt väldigt lite över den kultur jag konsumerar. Hur är det med dig?

6 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.17 2022”

  1. Jag tycker inte du skulle behöva skämmas över att se American song contest, men du behöver ändå inte göra det. Jag har (med valda delar av familjen) plågat mig igenom alla deltävlingarna och det är verkligen horribelt dåligt. Det finns en låt som är riktigt bra, två som är tolerabla men i övrigt är det uselt.

    1. Då kanske jag ska ägna min tid åt andra meningslösa tv-program som ändå inte är helt hopplösa. Tack för varningen!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: