Månas kristallbod

Jag tyckte väldigt mycket om Bokförlaget Gyllendufva, som är första delen i serien om Kvarteret Kronan av Lilly Emme och Sara H Olsson. Självklart läste jag därför uppföljaren Månas kristallbod, där författaren Solveig Brygge får spela huvudrollen. Hon är lite skruvad och blir ännu mer så i en minst sagt skruvad miljö. Tanken med serien är att böckerna ska utspela sig på olika platser i Kvarteret Kronan och turen har alltså kommit till den kristallbod som drivs av den excentriska Måna, där Solveig är trogen kund.

I Månas kristallbod går det självklart att köpa kristaller, men också andra prylar som yogafontäner. Med hjälp av ett specialdesignat horoskop som inkluderar tips på saker att köpa för att må bättre, kan Måna styra försäljningen. Hennes medarbetare Dennis är inte imponerad. Han drömmer om att ta över butiken och förändra den till det bättre. När Måna bestämmer sig för att flytta utomlands är han helt säker på att han ska få ta över ansvaret. Så blir det inte. Måna har nämligen andra planer och lämnar butiken till Solveig.

Så slumpar det sig så att Dennis, en arg och ganska ensam hårdrockare som bär sin katt till jobbet i en ryggsäck och Solveig, färgglad, sprudlande och ganska egensinnig författare ska samarbeta. Inledningsvis går det minst sagt sådär, men Solveig kör på med sin strategi att fika alltid förändrar och sammanför människor.

Månas kristallbod är en trevlig bagatell. Inte lika bra som första delen i serien, kanske för att Solveig är en aning för mycket. Jag trivs heller inte lika bra i kristallboden som jag trivdes på förlaget. Med det sagt är det här en underhållande historia som får mig att fnissa gott och det räcker långt. Blir det fler böcker i serien kommer jag absolut att läsa.


Om boken

Månas kristallbod av Lilly Emme och Sara H. Olsson, Historiska Media, (2022), 252 sidor

Kvarteret Kronan del 2

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: