Veckans kulturfråga v. 9 2022

I fredags såg jag Kärlek skonar ingen som bygger på Håkan Hellströms musik. Däremot kan det vara så att jag är den enda som ännu inte sett Mamma Mia! varken musikalen eller filmen, men ABBAs musik gillar jag. Jag gillar också idén med att göra musikaler utifrån en artists musik och undrar nu vad ni skulle vilja se.

Vilka filmer eller musikaler med en viss artists musik har du redan sett och gillat?

Vilken artists eller bands musik skulle du vilja uppleva i musikalform?

Jag har två exempel på filmer som jag tycker om. Dels Rocketman som är en musikal om Elton Johns liv och innehåller en hel del bra arrangemang, Jag gillar att det inte ”bara” är en konsertfilm, utan att musiken får ta mer plats. Sedan gillade jag Yesterday, som är en charmig och skruvad film om hur alla låtar av The Beatles glömts bort och en okänd musiker blir storstjärna med hjälp av deras låtar. Mitt tredje exempel handlar om soundtracket till Good Will Hunting som innehåller flera låtar av Elliott Smith och gjorde att jag upptäckte hans musik.

Är det någon musikal eller film jag saknar? Jag önskar mig en musikal eller film där Elvis Costellos mycket berättande album North från 2003 berättas. Låtarna går från ett uppbrott, genom sorg till en ny förälskelse.

5 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v. 9 2022”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: