Fem kulturella jultips

Juldagen idag och därför fokuserar veckans topplista på julen.

För den som vill se en tv-serie med jul och kärlek i centrum rekommenderar jag den norska serien Hjem til jul, som är riktigt charmig och bra. Två säsonger finns det av den på Netflix.

Lite otippad rekommenderar jag också en tysk tv-serie som jag såg förra året också den på Netflix. I Über Weinachten får vi följa med Bastian hem över jul och det blir mer dråpligt än stämningsfullt. Underhållande är det i alla fall.

En julfilm får det bli också och då väljer jag en från förra året som innehåller det klassiska motivet att någon tar med en låtsasdejt hem till familjen. I Holidate blir det ganska underhållande och charmigt om än väldigt förutsägbart. Det funkar ändå.

Årets bästa julbok av de jag läst var nog ändå Allt jag önskar mig till jul av Joanna Bolouri. En minst sagt trasslig kärlekssaga och flera julfiranden att läsa om.

Och så en julsång. Min absoluta favorit. God jul från den unge och den äldre stjärnan.

 

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: