Så mycket bättre 2021

Det var länge sedan jag följde Så mycket bättre och faktum är att jag trodde att programmets storhetstid var förbi. Så kom det sig att jag började se årets säsong och jag blev helt golvad. Konceptet i år, liksom förra året, är att gruppen är mer flexibel och kändisar dyker upp i några avsnitt för att sedan försvinna. Värdparet Melissa Horn och Thomas Stenström är dock kvar hela säsongen.

Årets musiker har verkligen berört mig och det gäller både dem jag kände till innan och de som är nya bekantskaper. Melissa Horn, visst har jag hört en låt eller två och detsamma gäller Thomas Stenström, men sättet på vilket de gör andras låtar till sina egna imponerar. Horns tolkning av Andreas Mattssons Parklands är bland det vackraste jag hört.

Det överdramatiska har mattats och nu känns det som att känslorna är på riktigt. Så många känslor, så många vackra texter och ingenting känns konstlat. Ingen behöver ensam stå i centrum och även om det fälls en del tårar är de ärliga sådana. De musikaliska upplevelserna har varit många och jag tycker mycket om den fina blandningen av artister, där den tysta Cherrie exploderar i fantastisk sång och den minst sagt tjôtige Casper Jarnebrink tillför sin energi i en blixtrande Som jag hade dig förut.  Den lågmälde och otroligt begåvade Andreas Mattsson får ta plats och Peter Jöback blir så mycket mer mänsklig  och ärlig än någonsin förr. Jag upptäcker Maxida Märek, fascineras av Daniel Adams-Ray svenska gospeltolkning av Mattssons Cry no more tears. Och bröderna Norén. Känslan. Begåvningen. Värmen mellan deltagarna är på riktigt och det är så otroligt fint.

Jag har fått så många nya favoriter och återupptäckt nygamla favoriter. Många guldkorn att uppleva helt klart. Låt dig inte styras av fördomar som jag gjort, utan ge dig själv en musikalisk upplevelse genom att se årets upplaga Så mycket bättre. Du kommer inte att ångra dig.

Låtlistan finns här och innehåller många pärlor.

Avslutar med Melissa Horn. Är lite smygkär i henne just nu.

 

 

2 reaktioner på ”Så mycket bättre 2021”

  1. Samma här! Har inte följt Så mycket bättre på flera år (bara hört låtarna på Spotify) men detta året har det varit såå bra! Är så glad att jag började titta. Har precis som du upptäckt nya artister, roats och berörts. En kanonsäsong! Jag har till och med gråtit, och det är inte ofta jag gråter till tv och film…

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: