Jul på det lilla hotellet vid havet

Jenny Colgan tar oss återigen med till den lilla ön Mure, där Fintan sörjer sin mans död och inte riktigt orkar driva hotellet som snart ska öppna. Hans syster Flora, som egentligen är mammaledig, stöttar upp och njuter av att få se en ny verksamhet växa fram. Det närmar sig jul och köket måste fyllas med personal. Flora flyttar med sig Isla från sin andra verksamhet och med samma båt anländer en blivande kökspojke med tillhörande gigantisk hund och en galen, fransk kock. Bäddat för trubbel, men självklart också för kärlek.

Jul på det lilla hotellet vid havet är, precis som Colgans andra böcker en trevlig historia, tyvärr lämnar språket en del att önska och det kan bero på översättningen, eller på författaren, men riktigt så här stolpigt brukar det inte vara. När jag väl kommit in i boken flyter det dock på bättre och karaktärerna fångar mig. Blandningen av gamla vänner och nya bekantskaper är väl avvägd och Floras brorsdotter utvecklas till en favorit. Maken till frispråkig och kaxig unge får man leta efter.

Julstämningen är total trots vissa missöden i hotellköket och det är mysigt att läsa om all mat och alla trevliga tillställningar. Jag gillar serien om Mure och tycker om de nya karaktärerna som introduceras. Det mesta är förutsägbar, men det är charmigt, trevligt och juligt, vilket räcker långt.

Rulla till toppen
%d