Vad hjärtat vill säsong 1

Egentligen är Vad hjärtat vill eller Plan Cœur som den heter i original, en serie med en på pappret gräslig intrig, men trots det fastnade jag totalt för denna franska känslostorm. Huvudpersonen Elsa är singel sedan hennes pojkvän lämnat henne för en annan. De arbetar fortfarande på samma ställe och det är självklart tufft att se honom. Elsa känner sig övergiven, ensam och totalt omöjlig för andra att älska. Hon har flyttat in i sitt gamla flickrum som hennes pappa nu använder som väntrum för sina patienter. Ett rätt eländigt liv med andra ord.

Hennes två bästa vänner ordnar en dejt till henne och det är nu det blir konstigt. Det nöjer sig nämligen inte med att fixa ihop henne med någon bekant, utan hyr en prostituerad. Jag vet, vansinne och här borde jag stängt av. Ändå tittar jag vidare och det är mycket tack vare Elsa, en karaktär som är lätt att tycka om. Även Jules, som hennes dejt kallar sig, tillåts vara mer komplex även om själva prostitutionen inte direkt problematiseras. Tänk er Pretty Woman nivå, men utan den rike mannen (även om det finns ett par kvinnor som gärna hade spelat Geres roll) och utan att den som träffar den prostituerade är medveten om situationen. Instruktionerna Jules fått är att han ska smickra, ligga och sedan dra. Här får väninnorna sig en rejäl känga ska sägas och självklart blir det inte så enkelt att lyfta Elsas självförtroende som de trott.

Vad hjärtat vill är en riktigt charmig serie med karaktärer som inte alltid är lätta att tycka om, men som definitivt är intressanta. Många gräl, många svordomar, mycket kärlek, ja mycket av allt och dessutom utspelar serien sig i Paris. Eftersom jag självklart måste få veta hur det går med Elsa tittar jag vidare på säsong 2.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: