I hjärtat av Ådala

Vill du läsa en riktigt mysig feelgoodroman med fina karaktärer är I hjärtat av Ådala av Åsa Liabäck ett perfekt val. Hon tar oss med till koloniområdet Ådala vid Stångån i Linköping där Anna söker lugn och trygghet efter att ha brutit upp från ett förhållande. Sanningen är egentligen att hon blivit lämnad och att hennes före detta spurtar på i sitt nya förhållande. Hon är 35 år och oroar sig över hur livet ska bli.

I Ådala finner hon en gemenskap med grannarna Margareta och Ragnar. Speciellt Ragnar är en riktigt härlig karaktär, som älskar att retas med den självutnämnda kolonipolisen Rigmor, men som verkar ha ett stort hjärta för människor som behöver tillhörighet. Han tar Anna under sina vingar, bjuder sitt barnbarn att bo hos honom under sommaren och när Stephanie, en ung tjej som verkligen inte passar in i området, dyker upp är han mer accepterande än de flesta. Faktiskt känns det som att Ragnar är hjärtat i Ådala.

På många sätt följer I hjärtat av Ådala mallen för hur en feelgoodroman ska vara upplagd, men den har också något mer och då inte minst karaktärer som engagerar. Det är upplagt för en fortsättning och en sådan hoppas jag verkligen på. Planen verkar i alla fall vara sådan. Berättelsen om människorna bland kolonistugorna hade också kunnat bli en riktigt härlig tv-serie.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: