Just nu i juli 2021

Det är juli och jag har just gjort färdigt alla arbetsmaterial för säsongen, vilket betyder semester på riktigt. Den ska ägnas åt att läsa massor, vilket jag konstaterade i min månadsutmaning. Faktiskt ligger jag i fas med min Goodreadsutmaning och det brukar jag inte vara inför semestern, så jag är hoppfull. Lite extra fokus lägger jag på geografisk spridning, men mest av allt ska jag bara läsa precis det jag känner för.

Men hur ser det då ut just nu?

Just nu läser jag allt jag inte hann under terminen. Eller, det gör jag inte alls, eftersom min hjärna inte riktigt är på plats ännu, men snart så. Det enda uppdrag jag har under sommaren är dessutom att läsa ungdomsböcker, så jag kan läsa och jobba samtidigt. Det blir fint. Läser just nu var ju det som skulle vara i fokus och just nu läser jag  Den utbrända hjärnforskaren av Hedvig Söderlund. Skrämmande hur mycket jag känner igen mig och intressant att få veta vad som verkligen händer i hjärnan. Parallellt läser jag En kväll i juni av Anna Lönnqvist och nynnar på Lasse Berghagen. Näst på tur står Shuggie Bain av Douglas Stuart. Lika bra att gå på de tyngre sommarläsningen trots de där frontalloberna.

Just nu lyssnar jag faktiskt på Jakob Hellmans nya. Har inte riktigt vågat tidigare, men gillar. Låten på hjärnan är dock Ensam med Norlie & KKV. Jag har också så smått börjat lyssna på årets sommarvärdar, men bara hunnit med Niklas Strömstedt än så länge. Hans program rekommenderas dock.

Just nu tittar jag på fotboll såklart och fjärde säsongen av The Good Fight och sedan förhoppningsvis den femte. Trots att den tappat lite tycker jag att det är en underhållande och inte minst vass serie som vågar utmana.

Just nu längtar jag efter ingenting alls egentligen. Möjligen till att kunna skörda mer i växthuset. Det blir trevligt.

Möjligen längtar jag också efter att få se mer av skådespelarna i fina miniserien It’s a sin och se, här finns en chans att njuta av i alla fall en av dem (kanske finns några andra i bakgrunden) tillsammans med fantastiska Elton John.

 

Uppdatera oss gärna om nuläget du också och in och läs hos mina forna kulturkollokollegor Anna, Helena och Ulrica.

 

3 reaktioner på ”Just nu i juli 2021”

  1. Pingback: Just nu i juli 2021 – • FIKTIVITETER •

  2. Pingback: Just nu i juli 2021 – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: