Veckans kulturfråga v.20 2021

Det är Eurovisionfinal på lördag och igår gick första semifinalen med Sveriges Tusse som deltagare. Den andra är på torsdag. Även om jag villigt ska erkänna att jag lite tappat intresset för Eurovision i takt med att barnen blivit äldre och inte vill titta på finalen längre, men ändå kan jag nog inte låta bli att titta. Dagens kulturfråga handlar dock inte om årets tävling, utan tidigare års bidrag.

Vilket bidrag från Eurovision gillar du bäst?

Återigen frågar jag efter ETT svar, men måste själv ge flera exempel. Under en period på 80-talet var Eurovision en av årets största händelser och en vinnarlåt som jag absolut älskade var Johnny Logans Hold me now som vann 1987. Samma år representerades Italien av Umberto Tozzi och Raf som sjöng vackra Gente de Mare. Två år senare tävlade Tommy Nilsson för Sverige med fina En dag. Tre låtar som fortfarande berör.

När jag tittade igenom klippet med alla vinnare från 1956-2019 inser jag dessutom hur mycket jag saknar orkestern.

 

4 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.20 2021”

    1. Under några år från när jag var kanske 8 tills jag var 14-15 absolut älskade jag melodifestivalen och Eurovision. Sedan tog det ganska många år innan jag började titta igen när barnen var små. Nu är jag ändå ganska fast, men tveksamt om jag orkar se finalen och hela megaröstningen.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: