Veckans kulturfråga v.13 2021

Snart påskledighet och frågan handlar mer om traditioner än om kultur. Fast när jag tänker efter så är kanske traditioner trots allt en del av kulturen. Veckan kulturfråga lyder så här:

Hur firar du påsk?

 

Jag ser fram emot en lugn påsk med mycket läsning och lite fix i trädgården. Planen är också att träffa familjen på båda sidorna så länge alla är friska och vi kan träffas ute och/eller hålla rejält avstånd. Den här ledigheten är välbehövlig och även om jag behöver jobba en del med ett skrivprojekt blir det annat jobb än vanligt.

Barnen börjar bli stora, men känner jag min makes familj rätt blir det med säkerhet ändå lekar och tävlingar. I min familj hoppar vi över det, men ett påskägg till barnen blir det säkert och vi kommer också att fira systersonen som fyller fem.

12 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.13 2021”

      1. Enda traditionen jag håller på till påsk är väl matrelaterad såsom ägg, sill och lax samt godis och äggtoddy. På senare år försöker jag läsa åtminstone en påskdeckare och det har jag tänkt göra i år. När jag var yngre var det påskeld som gällde men den traditionen har i stort sett försvunnit.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d