Nedzus lyktor

Nedzus lyktor är en serieroman av Rui Tenreiro om magiska jättekrabbor, kärlek och besatthet. Tenreiro är konstnär, författare och filmskapare med rötter i Moçambique. Nedzuz lyktor verkar dock snarare utspela sig i ett asiatiskt land som Japan eller Kina. Mörka, suggestiva bilder skapar en magisk och ganska obehaglig stämning.

Nedzus lyktor handlar om en kamp mellan de två byarna Nedzu och Adaeze, eller egentligen om en man som berättar om kampen mellan dessa två byar. En kamp som ska avgöras i det stora krabbmästerskapet. Okoye tränar den mäktiga krabban Asagwara och de har en mycket nära relation. Tillsammans krossar de motståndet tills de möter Efe från Nedzu och hennes mästerliga krabba.

Orden är få, men bilderna berättar om en kamp mellan människor och krabbor. En kamp på liv och död som inte blir den kamp vi förväntat oss. Det här är en riktigt annorlunda bok som går att läsa snabbt, men bör läsas långsamt. Allt för att få stanna i Rui Teneiros skeva värld ett litet tag till.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: