Veckans kulturfråga v.4 2021

Journalisten och författaren Carina Bergfeldt har fått en egen talk-show på svt och efter att ha sett de två första avsnitten tycker jag att hon sköter sig väldigt bra som programledare. Veckans kulturfråga handlar just om de personer som leder tv-program. Det kan vara en talk-show eller något helt annat program.

Vilken programledare på tv är din favorit?

 

Jag gillar som sagt Carina Bergfeldt och tycker nog att hon slår sin föregångare Skavlan. Dessutom tycker jag att just intervjuprogram är ganska trevliga. Förr tittade jag gärna på David Letterman och Jay Leno, men det var många år sedan nu. Jenny Strömstedt är en annan favorit. Ni ser, jag kan som vanligt inte välja, men med kniven på strupen säger jag Graham Norton. Egentligen följer jag honom inte speciellt mycket, men jag gillar honom och tycker om den stämning han skapar.

11 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.4 2021”

    1. Jag ser egentligen ganska lite på tv som inte är serier, men Norton skapar en trevlig stämning och lyckas föra samman oväntade gäster.

  1. Kommer in via Klimakteriehäxan. The Graham Norton Show är ju ett måste. Killen är cool och lyckas alltid med att få en bra mix av gäster. Men han slår inte Parkinson. Helt olika stuk dessutom. Gåt inte riktigt att jämföra tycker jag.
    Ser inte ofta på tv och definitivt inte på svenska talkshows om inte trailern visar en person jag bara vill se bli intervjuad. Skavlan var okej, Carina Bergfeldt såg jag bara delar av när hon intervjuade Gunde Svahn och sonen Ferry.
    Vad gäller ”intervjuteknik” så är det bara Stina Dabrowski som har satt permanenta spår i min ofta tv-befriade hjärna;-)

    1. Välkommen! Håller verkligen med om Stina Dabrowski! Minns fortfarande intervjun hon gjorde med Leonard Cohen på det kloster där han bodde. Helt fantastisk!

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: