Hemma över jul

Hemma över jul är en tysk serie i tre delar som i original heter Über Weihnachten.  Vi får träffa Bastian som åker hem till sin hemby för att fira jul med familjen. Officiellt är han en lyckad musiker i Berlin, men i den riktiga världen arbetar han som telefonist och hankar sig fram på minimilön. Inte blir det bättre när han kommer hem till sina föräldrar och träffar sin bror och hans nya flickvän. Samma flickvän som Bastian varit tillsammans med länge, faktiskt så sent som förra julen. Brorsan får en örfil och det är bara början på en rad familjekonflikter.

Någonting är fel med Bastians föräldrar och de verkar vara både stressade och arga. Hans mamma glömmer en massa och lyckas inte riktigt få ihop det julfirande som alla förväntar sig. Kaos är kanske överdrivet att kalla det, men någon harmonisk julupptakt är det inte frågan om. Lite trevligt är det ändå att komma hem och Bastian träffar en rad vänner. Fortfarande är han rädd för att avslöja sanningen om sitt oglamourösa liv i Berlin, men han är glad över att vara tillbaka på hemmaplan. Det blir till och med läge för en flirt om än mest för att reta brorsan.

Hemma över jul är en trevlig mini-serie med bra skådespelare. Roligast är när Bastian i fantasin gör en massa märkliga saker, för att i sekunden senare spela med i det familjedrama som alla andra också försöker spela med i. Faktiskt var det också (mycket otippat) mysigt att höra tyska som omväxling.

 

 

2 reaktioner på ”Hemma över jul”

  1. Tack för tipset. Trivsamt och lagom skavigt, som en julfilm ska vara och med ett gott slut. Håller förstås med dig att tyskan tillför något. Vi är över huvudtaget vänner av europeiska serier och filmer här hemma och gillar inte alltid den bild av hur tyska talas när det framförs i stereotypa amerikanska skildringar. Tack för alla dina uppslag och tips, Linda.

    1. Ser väldigt, väldigt sällan något på tyska, men en av fördelarna med Netflix är just hur många olika språk som finns representerade. Tack för att du läser!

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: