Holidate — en charmig (typ) julfilm

Tanken är ju att jag ska se julfilm i december, men den första filmen jag såg visade sig vara en film om högtider snarare än just en film om julfirande. Holidate handlar om Sloane som återigen dyker upp till ett julfirande utan en pojkvän. Hennes tidigare pojkvän Luc har hittat lyckan någon annanstans och Sloane har inte riktigt kommit över henne. Hennes syster och mamma gör verkligen sitt bästa för att skaffa henne en dejt, men istället blir det så att Sloane förpassas till barnbordet.

Jackson är en golfspelare från Australien som tror att han hittat den perfekta dejten för jul och är glad över att slippa fira ensam. Det visar sig dock att tre dejter räcker för att just den här tjejen ska köpa matchande jultröjor och i princip förvänta sig ett frieri. Två skeptiska singlar alltså, som mest av allt vill ha någon att fira alla högtider med. Självklart träffas det och lika självklart gör de upp om att fira nyår ihop. ”No strings”, utan bara två vänner som undviker ensamhet. Nyår följs av alla hjärtans dag, som följs av påsk, cinco de mayo och nationaldagen. När det är dags för Sloanes bror att gifta sig bestämmer de sig dock för att ta med andra, för se det är så att de inte riktigt vågar tala om de känslor som börjar växa.

Ni fattar ju varthän det barkar, men faktum är att jag gladeligen tuggar i mig allt förutsägbart med den här filmen. Jag gillar nämligen karaktärerna, både de i huvudrollerna och de i birollerna. Faktum är att jag (nästan) får Fyrabröllopochenbegravningvibbar (inte minst med tanke på slutvinjetten med bilder av alla par i filmen) och det är ett bra betyg. Inte lika charmigt som en brittisk film såklart, men bättre än de flesta amerikanska filmer som försöker vara charmiga och fyndiga. Bäst är kanske Kristin Chenoweth som moster Susan och Sloanes syster Abby, spelad av Jessica Capshaw från Grey’s Anatomy.

Söker du charm i kubik är Holidate ett hett tips. Sjukt smörig, men även en cyniker som jag torkar en tår i slutet.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: