Shuggie Bain är årets vinnarbok

Årets Bookerpris tilldelas Douglas Stuart för den självbiografiska debutromanen Shuggie Bain. En bok som på pappret låter som en klassisk prisvinnarbok med ingredienser som Thatchers Storbritannien, fattigdom, alkoholmissbruk och barns kärlek även till föräldrar med stora brister. Det är ingen av de nominerade som jag spontant fastnade för, kanske främst för att de låter som att det är en bok jag läst flera gånger förut, men kanske är den värd att läsa ändå. I mars ges den ut på svenska av Albert Bonniers förlag.

Tippade ni rätt vinnare? Är det någon av er som läst Shuggie Bain? Vill ni läsa?

6 reaktioner på ”Shuggie Bain är årets vinnarbok”

  1. Man Group was the sponsor of The (Man) Booker Prize from 2002 and The Man Booker International Prize sponsor since its inception in 2005 until 1 June 2019. Det är alltså The Booker Prize for Fiction numera

    1. Ah, tack för påpekandet. Som Orange Prize for Fiction som blev sponsrades först av Orange, sedan Bailey’s ett kort tag och nu är Women’s Prize for Fiction.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: