Veckans kulturfråga v.47 2020

USA har stått i centrum den senaste tiden och därför är det dit vi beger oss i dagens kulturfråga som lyder.

Vilken amerikansk författare är din favorit?

 

Omöjligt att välja en som vanligt. Ber om ursäkt för att frågan återigen antyder att det vore möjligt. Jag väljer själv en favorit som kanske inte är min favorit alla kategorier, men som känns extra aktuell nu, nämligen Curtis Sittenfeld. Hennes senaste bok Rodham är en autofiktiv och kontrafaktisk roman om hur livet för Hillary Rodham hade varit om hon inte gift sig med Bill Clinton. Mycket intressant. Min favorit av hennes böcker är en annan autofiktiv bok om ett amerikanskt presidentpar, nämligen American Wife om Laura och George W Bush.

Sedan måste jag, som vanligt, bryta mina egna regler och skriva om en författare till nämligen Philip Roth. En man som tillhörde en stor generation författare och vars Konspirationen mot Amerika är ruskigt aktuell. Bäst av de böcker jag läst är dock Indignation.

13 reaktioner på ”Veckans kulturfråga v.47 2020”

        1. Ja, tyckte faktiskt lite extra synd om Roth när Dylan fick priset. Nu blev det förvisso ännu en amerikan i år, men ingen av ”de stora romanförfattarna” har fått det.

  1. https://boktanken.blogspot.com/2020/11/hostens-kulturfragor.html

    Jag tog igen hela hösten i ett och samma inlägg! Har inte sett din utmaning förrän nu (hösten har varit hemsk…) och när jag väl hunnit fram till dagens fråga så läste jag inte ditt inlägg, bara skyndade mig att svara Curtis Sittenfeld. Nu när jag publicerat mitt inlägg ser jag att det är precis den person du själv nämnt! 🙂

    I fortsättningen ska jag vara lite mer uppmärksam och spana in dina frågor! //Mona

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: