Brevvännerna är en söt historia

Malin lever i ett stabilt äktenskap och har det på ytan ganska bra. Visst sörjer hon att gården inte längre har några djur, men maken har växlat över till skogsbruk och själv håller hon ställningarna hemma. Att fly in i böckernas värld lockar och därför är Bokbussens besök veckans höjdpunkt. Det är också genom den hon får en hemlig brevvän och snart skriver de till varandra regelbundet, först genom brev gömda på bussen och sedan via undersidan på en av de minst besökta hyllorna på det lokala biblioteket. Den Malin skriver till är anonym, men vi vet att han heter Erik och ganska nyss har flyttat från Stockholm till Norrtälje. De är två ganska ensamma själar och finner en speciell gemenskap trots att de aldrig träffats.

Brevvännerna är mitt första möte med Eli Åhman Owetz och den största anledningen till att jag läste den är nomineringen till Årets Bok. Det är en söt historia hon bjuder på och läsningen är trevlig. Jag gillar blinkningarna åt You’ve got mail och den trevliga miljön. Lite irriterad blir jag allt på Malin och hur svårt hon har för att kommunicera med sin familj, medan det går så lätt att skriva brev. Kanske är det symptomatiskt för ett äktenskap där det inte varit någon idé att prata. Underhållande och lättsamt blir betyget.

Nu har jag läst fyra av de nominerade böckerna och Camilla Grebes Skuggjägaren är min favorit så här långt. Ett par till kommer jag att läsa, men resten lockar inte jättemycket. Jag och juryn har inte riktigt samma smak i år känns det som.

5 reaktioner på ”Brevvännerna är en söt historia”

  1. Hur går det med läsningen av nomineringarna till Årets bok? Jag har läst åtta av dem nu. Har I Oxögat, Jägarinnan, Bergens stjärnor och Jamåhonleva kvar. Ingen lockar så värst så jag kanske stannar där. Har precis avslutat Främlingen av Elly Griffiths – spännande och bra! Tack för tips!

        1. De jag har gillat bäst är Terapeuten (även om jag ganska snabbt kunde räkna ut vem mördaren var) och Skuggjägaren. Gillade Skuggjägarens olika tidsperspektiv.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: