Tänk snabbt! (vecka 13)

Måndag igen och för många ser den säkert annorlunda ut så här i coronatider. Själv jobbar jag, men utan elever. Hur är det med dig är du hemma eller på jobbet? Det kanske är så att du är föräldraledig eller pensionär och därför drabbas lite extra av läget.

Många kulturevenemang har fått ställa in, men kreativiteten flödar och du kan nu besöka en rad utställningar och föreställningar online. Moderna Museet i Stockholm kör t.ex. guidade soffvisningar och Kungliga Operan startar en egen streamingtjänst. Vad väljer du Moderna Museet eller Kungliga Operan?

På onsdag är det vårfrudagen och då äter vi våfflor. Föredrar du våfflor eller pannkakor?

När världen är eländig kan det ibland kännas bäst att läsa något riktigt roligt, eller så kan det vara skönt att veta att det faktiskt kan bli värre och läsa en riktigt hemsk dystopi. Vilken strategi kör du feelgood eller dystopi?

Kanske har du hunnit med en kopp kaffe på altanen eller balkongen under de soliga, men lite kyliga, vårdagar som varit. Vad föredrar du som sött tillbehör till kaffet? Småkakor, mjuka kakor eller bullar?

 

Veckans fem snabba lyder alltså så här:

hemma eller på jobbet?

Moderna Museet eller Kungliga Operan?

våfflor eller pannkakor?

feelgood eller dystopi?

småkakor, mjuka kakor eller bullar?

 

Och så mina val:

hemma eller på jobbet? I tisdags meddelades att gymnasieskolor skulle gå över till distansundervisning från och med onsdag. Onödigt snabba ryck kan jag tycka, men vi är igång och kör undervisning enligt schema från skolan, medan eleverna befinner sig hemma framför datorn. Jag har skrivit lite om det på min skolblogg Ordklyverier om någon är extra nyfiken.

Moderna Museet eller Kungliga Operan? Svårt val. Jag gillar egentligen opera väldigt mycket, men det känns lättare att titta på konst via dator utan att upplevelsen förstörs lika mycket som jag är rädd att den gör när det kommer till opera.

våfflor eller pannkakor? Mina barn är inte jätteförtjusta i våfflor och därför äter vi typ aldrig det. Jag däremot älskar våfflor och skulle gärna äta det ofta.

feelgood eller dystopi? Jag tänkte dystopi och har börjat läsa några eländesböcker, men det funkar inte riktigt. För närvarande läser jag visserligen ingenting, så det kan handla om energinivån och läslusten också.

småkakor, mjuka kakor eller bullar? Hårt och sött är min melodi. Bullar klarar jag mig utan, men en kardemummamuffin slinker ner ibland.

 

Vilka val gör du?

 

10 reaktioner på ”Tänk snabbt! (vecka 13)”

  1. Pingback: Tänk snabbt! – BOKHYLLAN I PEPPARKAKSHUSET

  2. Pingback: Tänk snabbt! (v 13) – Tant Augustas tekopp

    1. Är inte bra på att baka, men skulle önska att jag kunde baka en lika god kardemummakaka som min gammelmormor gjorde. Nu får jag nöja mig med ICA:s muffins …

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: