Tänk snabbt! (vecka 11)

Ny vecka och ny utmaning. Tänk snabbt!

I helgen var det dags för årets melodifestivalfinal och som vanligt är det bara en fråga som måste ställas, vann rätt eller fel låt?

Förra veckan avgjordes vilja låtar som tog sig från Andra Chansen till finalen och föreställningen innehöll också en rad framträdanden av gamla schlagerlegender. Bland annat gjorde Björn Skifs och Tomas Ledin ett gemensamt nummer. Vem väljer du av dessa två herrar?

En bokfråga måste självklart finnas bland de fem och den här veckan handlar det om sidantalet. Föredrar du tegelstenar eller tunnisar?

Dygnet har 24 timmar, men vilken tid är din bästa? Är du morgonmänniska eller nattuggla?

Sista frågan handlar om sociala medier och du får välja mellan tre, nämligen Twitter, Facebook och Instagram. Vad föredrar du?

 

Veckans fem snabba lyder så här:

”Rätt låt vann!”eller ”Fel låt vann!”?

Björn Skifs eller Tomas Ledin?

tegelstenar eller tunnisar?

morgonmänniska eller nattuggla?

Twitter eller Facebook eller Instagram?

 

Så här lyder mina svar:

Jag hyser en hatkärlek till Melodifestivalen och egentligen spelar det mig ingen som helst roll vilken låt som finner, så länge jag inte behöver skämmas ögonen ur mig i Eurovision. Nu blev det The Mamas som vann och jo, det kan väl ändå räknas som att rätt låt vann trots att vi skickar typ samma låt som förra året.

Min mamma absolut älskar Björn Skifs och jag är uppvuxen med hans musik. Om jag ska vara ärlig är mamma rätt svag för Tomas Ledin också och jag tror egentligen att det här hade varit ett svårt val för henne. Jag väljer dock Björn Skifs alla dagar i veckan.

Om jag måste välja och det måste jag ju, föredrar jag tunnisar framför tegelstenar.

Om jag hade fått bestämma min dygnsrytm själv hade den inte sett ut som den gör nu. Då hade jag lagt mig senare och vaknat mycket senare som den nattuggla jag är.

När det gäller sociala medier använder jag dem till helt olika saker. På Twitter diskuterar jag främst skola och utbildning, på Facebook är det grupperna som gäller och på Instagram är det mest boktips jag delar. Med kniven mot strupen väljer jag dock Facebook, mest för att det är där jag hänger med fina vänner som mina kulturkollokollegor.

 

 

 

 

11 reaktioner på ”Tänk snabbt! (vecka 11)”

  1. Britt-Marie Hagman

    Kul med snabbisar!!
    Om rätt låt vann???? Fanns ingen av de tolv som var rätt i år!! Men nog gillade jag Anna Bergendahl bäst, så nä det var inte rätt låt som vann.
    För övrigt är vi helt överens!!! Fast som du sa, väldigt svårt att välja mellan Björn och Thomas, valet blir ju ändå Björn Skiffs så klart! Både beroende på att han är en fantastisk sångare och dalkarl! Thomas Ledin har ju även som plus att han skriver sin musik själv, som sagt svårt val!

  2. Pingback: Tänk snabbt! – Tant Augustas tekopp

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d