Århundradets kalender del 15

Dags för ännu en tv-serie och då en som inte liknar någon annan. Jag talar om märkliga och fantastiska Six Feet Under om den minst sagt udda familjen Fisher som sändes i 5 säsongen med start 2001. Hur kommer någon ens på att göra en serie som utspelar sig på en begravningsbyrå? Dessutom en serie där varje avsnitt inleds med att någon dör och där pappan i familjen blir det första offret. När pappa Fischer dör i början av serien betyder det däremot inte att han lämnar den. Istället återkommer han gång på gång trots att han är död. Något som inte är direkt ovanligt, då liken som fixas i ordning på familjen Fischers begravningsbyrå inte sällan spelar en viktig roll i handlingen.

Det som är så fantastiskt med Six Feet Under är att den är helt unik, men ändå inte så udda att den går över gränsen och blir alldeles för knäpp. I alla fall inte för ofta, men visst blir det nästan för mycket ibland. När jag älskade, tyckte maken mest att det var ganska så olidligt. Smaken och baken och allt det där ni vet. Själv älskade jag som sagt och min favorit var utan tvekan Peter Krause som spelade en av familjens söner Nate Fischer. Det är han som ska ta över begravningsbyrån, men det är lillebror David, spelad av Michael C. Hall, som vill ha uppdraget. Bäddat för konflikt alltså.

Såg du Six Feet Under? Tillhör du de som älskar, eller är du mer skeptisk?

 

 

1 reaktion på ”Århundradets kalender del 15”

  1. Pingback: Sammanställning av Århundradets kalender – enligt O

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: