Århundradets kalender del 8

Cityakuten, eller ER som den hette på originalspråk, var en av mina absoluta favoritserier under 90-talet, men även om den faktiskt sändes fram till 2009 är det inte den serien som ska stå i fokus idag. En av mina favoriter på Chicago’s County General Hospital var sjuksköterskan Carol Hathaway (spelad av Julianna Margulies) som försvann från serien då hon äntligen återförenades med sitt livs kärlek och sina barns pappa Doug Ross (spelad av George Clooney). När Margulies sedan fick huvudrollen i en ny tv-serie var det självklart för mig att se den. Serien hette The Good Wife och sändes i sju säsonger med start 2009. Margulies spelar Alicia Florrick, en hemmafru som är gift med en framstående jurist som sätts i fängelse efter en sexskandal som involverade prostituerade. Nu tvingas Alicia söka jobb som jurist och eftersom det var några år sedan hon jobbade sist är det inte jättelätt. Hon får till slut en anställning på advokatfirman Stern, Lockhart & Gardner och vi får följa hennes karriär, men självklart också hennes privatliv.

När serien lades ner skapades en spin-off med det lite fantasilösa namnet The Good Fight och även om den inte är lika bra som The Good Wife är det kul att få följa Alicia Florricks kollega Diane Lockhart på nya äventyr. Nu väntar jag på fjärde säsongen, som tyvärr verkar bli den sista.

Sådärja, dagens serie blev en trio. Så kan det gå när man tänjer på gränserna.

Rulla till toppen
%d