Rocketman berörde mig

Vad gör man en regnig fredagseftermiddag i Eastbourne? Ett riktigt bra alternativ var att se Rocketman på en klassisk gammal engelsk biograf.

Jag hade läst väldigt lite om Rocketman innan vi såg den och förväntade mig en klassisk rockstjärnefilm med konsertfokus. Istället fick jag en känslosam musikal där Elton Johns låtar och kanske framför allt Bernie Taupins texter, hamnade i fokus. När Elton och hans familj turas om att sjunga I want love blir det extra känslomässigt och kanske är det just längtan efter kärlek som är den röda tråden i filmen. Johns föräldrar var verkligen inte kärleksfulla på något sätt, vilket självklart måste ha påverkat honom mycket. Mormodern verkar dock ha varit lika viktig för honom som hon är i filmen och det gör mig glad.

Alla filmer behöver en skurk och i Rocketman är det Elton Johns manager John Reid som är den största skurken. John och Reid hade ett långt förhållande och bodde ihop under flera år. Huruvida Reid verkligen var så hemsk råder det delade meningar om, men att han hade makt över John står klart. Det är ingen biografi, utan en musikal som regissören Dexter Fletcher säger ska fånga känslan i Elton Johns liv och hjälp så många känslor som väcks. Rocketman innehåller en massa sorg, men också så mycket glädje och inte minst kärlek till musiken.

Det känns skönt att veta att det gått bra för Elton John och att han funnit kärleken i sitt liv. Ramberättelsen i Rocketman är ett rehabsamtal, där John berättar om sitt liv. Egentligen skrev han inte in sig på rehab förrän 1990 och skrev egentligen I’m still standing långt innan dess. Det spelar absolut ingen roll i sammanhanget, då filmen knyts ihop fint. Ibland går flera år mellan scenerna utan att detta egentligen berättas, som äktenskapet med Renate Blauer som i filmen verkar vara väldigt kort, men i verkligheten varade i fyra år.

Du ska inte se Rocketman som en dokumentär och om det är vad du vill ha är det mycket troligt ingen film för dig. Om du vill översköljas av känslor och musik är den däremot perfekt. Taron Egerton som spelar Elton John är helt fantastisk och musiken är galet bra. Jag tycker också väldigt mycket om hur vänskapen mellan John och Taupin skildras. Rocketman är helt enkelt en väldigt fin film med härlig musik som definitivt ska ses på bio.

1 reaktion på ”Rocketman berörde mig”

  1. Pingback: 52 bra saker: Carpool Karaoke – enligt O

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: