När jag tänker på Indien

Vad säger du när jag säger Indien, undrar Anna i veckans utmaning på Kulturkollo.

Det första jag tänker på är faktiskt Mahatma Gandhi, som verkligen är en av de största förebilderna i historien. Jag tänker också på filmen Gandhi från 1982 där Ben Kingsley spelar honom och belönades med en Oscar för sin rollprestation. Faktiskt blir jag lite sugen på att se om den.

Jag tänker också på elefanter och kor, färgglada kläder, god mat och ett smärre kaos. En del av mig skulle väldigt gärna vilja resa till Indien, medan andra delar av mig skräms av myllret. Jag såg ett par avsnitt av David Batras serie Världens sämsta indier och insåg att jag kanske inte riktigt är redo för en resa dit och då är jag (nog) ändå tåligare än Batra själv.

En bok som jag tänker på är tegelstenen En lämplig ung man av Vikram Seth, som jag verkligen älskade. Jag lärde mig också en hel del om det indiska samhället och dess historia av den.

Och Taj Mahal. Jag tänker på Taj Mahal och att jag faktiskt gärna skulle vilja åka dit. En yogaresa lockar också. Indien bortom kaoset kanske?

 

Photo by Julian Yu on Unsplash

Rulla till toppen
%d bloggare gillar detta: