Årets svenska feelgoodroman

Jag kommer inte att besöka Feelgoodfestivalen i år heller, men rösta i tävlingen Feelgoodpriset kan jag absolut tänka mig att göra. Jag har läst långt ifrån alla, men slås ändå av hur mycket bra svensk feelgood som kommer ut nu för tiden. För några år sedan var det bara engelskt och amerikanskt som gällde om man ville ha kvalitet.

Totalt är 25 titlar nominerade och av dem har jag läst:

Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson, Printz Publishing

Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck, Louise Bäckelin förlag

Julia och Jack av Anna Lönnqvist, Louise Bäckelin förlag

Söta röda sommardrömmar av Christoffer Holst, Lovereads Forum

24 goda gärningar av Jenny Fagerlund, Norstedts förlag

Mellan himmel och hav av Anna Fredriksson, Bokförlaget Forum

Gröna fingrar sökes av Annika Estassy, Norstedts

På läsplattan finns redan Fröken Liljekonvalj av Kristin Emilsson, Lind & co, som har recdatum 15 maj och jag kan dessutom tänka mig att läsa Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg, Bokförlaget Forum och Älskar, älskar inte av Eleonor Sager. Lind & co.

Fram till 1 juni går det att rösta på sina favoriter och därefter väljer en jury vinnaren bland de fyra titlar som fått flest röster.

Jag gillar alla de böcker jag läst, men om jag måste välja fyra blir det Frida Skybäck, Anna Lönnqvist, Christoffer Holst och Jenny Fagerlund. Kristin Emilsson är dock en favorit och jag ser fram emot att läsa hennes nya.

Vilka är dina favoriter?

4 reaktioner på ”Årets svenska feelgoodroman”

  1. Roligt med svenskt! Läste ganska mycket feelgood för 15 år sedan, och då mest brittiskt, men nu har jag bytt genre. Kanske ska prova i sommar.

    1. Jag har haft en lite för stressad hjärna ett bra tag och då är feelgood bra. Viktigt att böckerna är välskrivna dock, är allergisk mot dåligt språk, men kan köpa en förutsägbar historia.

  2. Jag är så dålig på att läsa böcker när de kommer ut, så jag har inte läst en enda av dessa böcker. Däremot har jag läst flera av författarnas tidigare böcker. Av dessa gillar jag Kristin Emilsson bäst. Ser mycket fram emot Fröken Liljekonvalj och står i bibliotekets kö. Svårt dock att rösta innan man läst boken.

Kommentarer är stängda.

Scroll to Top
%d bloggare gillar detta: